Jdi na obsah Jdi na menu

Drnovice - Bučovice /25.5.2012/

31. 5. 2012

 Pátek 25.5.2012 znamenal pro naše mužské Céčko odehrání dalšího ze zápasů okresní soutěže. Tentokrát jsme odjížděli na půdu družstva Drnovice B, se kterými jsme na podzim prohráli v celkem vyrovnaném zápase na domácí půdě 1:3. Sedmičlenné družstvo, doplněné o trenéra Michala Reichmana, vyrazilo s menším zpožděním, ale s odhodláním poprat se o své první vítězství v této soutěži.

Bohužel domácí ještě deset minut před začátkem utkání stále stříkali hřiště, takže na síť jsme šli většinou hned po prvním kontaktu s míčem. Po pár minutách dal již rozhodčí povel k nastoupení hráčů a zahájení utkání. Naše sestava v prvním setu byla Stehlík, Čulík, Sedlář, Dítě, Kříž, Sobotka, na střídání byl připraven Petr Homola.
A nutno říct, že jsme do zápasu vstoupili nebojácně a zároveň zodpovědně. Kvalitní servis střídaly pěkné zákroky v poli a razantní útoky. Důležité body jsme sbírali také po ukázkových vykrývkách smečařů, kteří přece jen sem tam narazili na blok domácích. Vlastních chyb bylo tentokrát minimum a tak náš vstup do koncovky nemohl být jiný, než s vybudovaným náskokem, který jsme proměnili ve vítězství v prvním setu v poměru 25:20.
Do druhého setu pustil Jirka Kříž na post druhého nahrávače Peťu Homolu. Pokud naši borci předvedli v prvním setu snad svůj vůbec nejlepší set v celé soutěži, druhý set byl jeho pravým opakem. V silném větru jsme se nedokázali poprat se servisem soupeře a dostávali jsme jedno eso za druhým. Když jsme už míč přihráli a nahrávači ho dokázali udržet ve hře, nesmyslně jsme body soupeři darovali zkaženým pokusem o útok, často z nemožných pozic. Soupeř si vybudoval rychle vedení 8:0 a teprve v této chvíli jsme dali svůj první bod. Tento katastrofický začátek poznamenal průběh celého setu, a tak když bylo v jeho závěru jasné, kdo bude jeho vítěz, zněly pokyny trenéra pouze v tom smyslu, snažit se chytnou na dvou třech míčích a rozehrát se do setu dalšího. Set jsme prohráli jasně 8:25.
V sestavě z prvního setu jsme pak nastoupili do setu třetího. Pohlídali jsme si začátek a se soupeřem jsme drželi krok až do koncovky. Naše skvělé okamžiky střídaly nepochopitelné chyby, a tak lepší pozici pro vítězství v setu měly Drnovice, když vedly už 23:19. My jsme však zbraně nesklopili a bod za bodem jsme dotáhli na 23:24. Po úlivce Radovana do autu z nalité nahrávky se pak soupeř radoval jen na pár vteřin, neboť rozhodčí po našem upozornění pískl blokujícímu hráči Drnovic přešlap spodem. Hned vzápětí jsme přidali další dva body, set jsme vyhráli 26:24 a ujali jsme se vedení v zápasu 2:1 na sety.
Znovu se však projevila nevyrovnanost našeho výkonu, kdy na jedné straně jsme schopni předvést skvělé volejbalové okamžiky, jež však vzápětí degradujeme nevynucenými chybami, nedodržením postavení či neplněním základních úkolů na síti. V tomto ohledu nás soupeř ve čtvrtém setu snadno přehrál 25:17 a my jsme tak před sebou měli další letošní tie-break.
Snaha naši hráčům nechyběla, ale ruce jim svazovala nervozita, která se projevila v množství nepřesností. Smečařům jsme nepřipravili podmínky pro skládání útoků. Naopak drnovickým útočníkům jsme práci usnadňovali slabým blokem a nepřesným vybíráním míčů v poli. Točilo se za stavu 8:4 pro domácí. Zbraně jsme sice nesložili, pár bodů z náskoku soupeře jsme stáhli, rozhodující šňůra z naší strany ale nepřišla. Mrzet nás můžou i dvě naprosto zbytečně zkažená podání. Patnáctý bod si soupeř připsal ve chvíli, když na našem ukazateli bylo bodů dvanáct.
Po šestém utkání sezony tak stále čekáme na naši první výhru v mužské soutěži. Naši mladí borci však znovu předvedli, že dokážou hrát vyrovnanou hru s kterýmkoliv soupeřem této soutěže. Připomínám, že oproti ostatním mužským týmům je naše věkové rozpětí pouhých 15-18 let. Když jsem si nedávno pročítal články z historie zápasů předchozího mužského Céčka, všiml jsem si neobvykle vysokého počtu právě tie-breakových utkáních, které tehdy naši muži sehrávali. A zdá se, že novodobé Céčko na tuto tradici navázalo. Z šesti odehraných utkání této sezóny jsme odehráli již tři tie-breaky, ze kterých bohužel vždy vzešel jako vítěz soupeř. Nezbývá, než toto „prokletí“ zlomit v některém z posledních dvou zápasů této sezóny, kdy na domácích kurtech hostíme družstva Letonic a vyškovského Orla.

Sestava:     Dítě, Stehlík, Čulík, Sedlář, Kříž, Sobotka, Homola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář